Molen Heerjansdam

Wát een mooie Monumentendag in 2023!

De zon scheen volop, de vrijwilligers waren er klaar voor en de monumenten in Heerjansdam hadden hun deuren geopend: Monumentendag 2023 was een groot succes. Bij korenmolen Landzicht kwamen, verspreid over zaterdag 9 september, zo’n zestig geïnteresseerden een kijkje nemen.

Met wapperende banieren werden passanten op de Molenweg geattendeerd op de ‘open dag’ bij de molen van Heerjansdam. Onder het genot van een kopje koffie of thee (met heerlijke, door Tineke Brinkman – Heijboer zelfgebakken koekjes) verwelkomden de eigenaren van de molen bezoekers op hun terrein. Zij beantwoordden vragen, vertelden over de historie van de molen en leidden geïnteresseerden in de molen rond. In de ochtend zorgde een klein blazersensemble van EMM voor passende muzikale ondersteuning. Bestuursleden van de stichting Korenmolen Landzicht waren eveneens op het molenterrein aanwezig. Een bijzondere dag!