Molen Heerjansdam

Fotoboek voor Hein van der Loo

Hein van der Loo is alweer ruim een jaar burgemeester van Almere. Daarvoor was hij – als burgemeester van Zwijndrecht – regelmatig in Heerjansdam te vinden. Feitelijk was Hein degene die vanuit zijn enthousiasme voor korenmolen Heerjansdam – en mede naar aanleiding van zijn gesprekken met de eigenaren van de molen – de basis legde voor het oprichten van onze stichting.

Onze secretaris Ad Plaizier kwam op het leuke idee om Hein op een ludieke manier te bedanken voor zijn inzet: met een prachtig fotoboek dat in woord en beeld verslag doet van Hein’s betrokkenheid met Heerjansdam. Alle verenigingen in Heerjansdam kregen een mail met de vraag ‘hoe hebben jullie te maken gehad met Hein’ en ook: ‘hebben jullie daar een foto van’? Ad dook zelf ook in zijn uitgebreide foto-archief en Aly Dassen – onze voorzitter – maakte van alle teksten, krantenberichten en foto’s een geweldig fotoboek.

Op uitnodiging van Hein reisden Aly, Ad en medebestuurslid Sacha Eikenboom op 28 maart naar Almere. Ondanks zijn drukke agenda maakte Hein ruim tijd vrij voor ons bezoek, waarbij hij verrast werd met het fotoboek. ‘Ik blijf jullie volgen en kom langs zodra de wieken draaien’, zei hij stellig. Die afspraak staat!