Molen Heerjansdam

UW STEUN IS ALS KOREN OP ONZE MOLEN

Korenmolen ‘Landzicht’ Heerjansdam weer laten draaien én malen: daar zet onze stichting zich volop voor in.

Wilt u ons hiermee helpen?  U kunt ons op  verschillende manieren  financieel ondersteunen, zie het uitklapmenu hieronder. Kies de donatie die het beste bij u past en help de molen weer te laten draaien! Zodat die prachtig draaiende wieken straks, mede dankzij u, de entree van ons dorp verrijken

Ons rekeningnummer is NL52RABO0338791698, t.n.v. STG. Korenmolen Landzicht Heerjansdam

Als donateur steunt u jaarlijks het onderhoud en beheer van onze molen. Dat kan al vanaf €10 per jaar. Geef u op als donateur, dat kan snel en eenvoudig door ons een mail te sturen: info@molenheerjansdam.nl

Als bedrijf, instelling en/of vermogend persoon kunt u ons helpen bij de restauratie en instandhouding van korenmolen ‘Landzicht’. Het minimumbedrag is € 500 per jaar. Zodra wij  onze ANBI-status hebben, is uw gift aftrekbaar van inkomsten- of vennootschapsbelasting. Als u daar prijs op stelt, wordt u of uw bedrijf – inclusief bedrijfslogo – op onze website en in onze nieuwsbrief weergegeven.

Interesse? Wij bespreken graag met u de mogelijkheden. Mail ons en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op:info@molenheerjansdam.nl

Geef – gedurende minimaal vijf jaar – jaarlijks een vast bedrag en profiteer van de extra belastingaftrekmogelijkheden! Klier hier voor meer info.

Een periodieke gift biedt u extra aftrekmogelijkheden. Uw gift wordt in een overeenkomst vastgelegd met een looptijd van minimaal vijf jaar. Eén keer per jaar maakt u een vast en gelijkmatig bedrag over. Voor periodieke giften geldt geen drempelinkomen of een maximaal aftrekbaar bedrag.

Print dit formulier Overeenkomst periodieke gift en stuur het ingevuld naar:
Stichting Korenmolen ‘Landzicht’ Heerjansdam
Grondzeiler 15
2995 CC Heerjansdam

Kiest u liever voor een eenmalige gift? Dat kan natuurlijk ook. Elk bedrag is welkom en schenken kan heel eenvoudig. Maak uw gift over op NL52RABO0338791698 t.n.v. STG. Korenmolen Landzicht Heerjansdam. 

Ook als bedrijf, instelling en/of vermogend persoon kunt u ons helpen bij de restauratie en instandhouding van korenmolen ‘Landzicht’. Zodra wij  de ANBI-status krijgen,  is uw sponsoring aftrekbaar van inkomsten- of vennootschapsbelasting.
Meer weten? Mail ons (info@molenheerjansdam.nl) en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

U kunt onze stichting Korenmolen ‘Landzicht’ Heerjansdam ook blijven steunen als u er niet meer bent. Met een erfstelling of legaat maakt u uw binding met onze molen na uw dood zichtbaar. Een mooi gebaar…

Interesse?
Met een erfstelling laat u in uw testament een deel van uw erfenis na aan de stichting Korenmolen ‘Landzicht’ Heerjansdam.

Een andere mogelijkheid is het toekennen van een legaat. Met een legaat kunt u een geldbedrag of een ander deel van uw nalatenschap aan de stichting Korenmolen ‘Landzicht’ Heerjansdam vermaken. Een legaat wordt uitgekeerd vóórdat de rest van een erfenis wordt verdeeld.

U kunt een erfstelling of een legaat regelen via uw eigen notaris.

U kunt ook direct contact opnemen met:
Notariskantoor Groenveld en van Houdt
Binnenlandse Baan 136
2991 CA Barendrecht
info@groenhoudt.nl
telefoon 0180-612399.

De voordelen van een ANBI-status

We zijn bezig te voldoen aan de voorwaarden om de ANBI status te krijgen. Voor donateurs van culturele ANBI’s geldt een extra giftenaftrek. Particulieren mogen in hun aangifte inkomstenbelasting een gift aan een culturele ANBI met 1,25 verhogen en als gift aftrekken. Ondernemingen die onder de vennootschapsbelasting vallen, mogen 1,5 keer het bedrag van een dergelijke gift aftrekken in de aangifte vennootschapsbelasting.
Bij uw aangifte moet u gebruikmaken van een RSIN-nummer van de ANBI.
Het RSIN nummer van stichting Korenmolen ‘Landzicht’ Heerjansdam is: 863941023
Zie voor aanvullende informatie: www.belastingdienst.nl/anbi.

Zodra wij de ANBI status hebben ontvangen, laten wij u dit  weten op deze website.